HBO zou plannen hebben om een animatieserie van Game of Thrones te maken, meldt Deadline donderdag. Het nieuws over het project komt nog geen week na de aankondiging van een andere spin-offserie.

De Game of Thrones-serie valt in het dramagenre en wordt gemaakt voor de streamingdienst HBO Max. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt.

Volgens de filmsite is er ook nog geen creatief team aangewezen dat de serie gaat produceren. HBO kon het nieuws nog niet bevestigen.

Vorige week werd bekend dat HBO tevens werkt aan een serie gebaseerd op Tales of Dunk And Egg, de boekenserie van Game of Thrones-auteur George R.R. Martin. Het nieuws is opvallend omdat Martin eerder had gezegd dat hij niet van plan was deze reeks te laten verfilmen.

De zender maakte eerder wel bekend dat er twee andere spin-offs rond Game of Thrones in productie waren. Een daarvan, House of the Dragon, gaat over de Targaryen-dynasty en moet in 2022 uitgezonden worden. Een andere prequel, waarin Naomi Watts de hoofdrol zou spelen, werd geschrapt.