Elke week breidt Netflix zijn aanbod uit met nieuwe films en series. Deze week onder meer de live-action Winx-serie en de terugkeer van Riverdale.

Series

Fate: The Winx Saga (seizoen 1)

Fee Bloom uit de jeugdanimatieserie Winx Club keert terug met een liveactionserie die niet kindvriendelijk is. Het verhaal is grotendeels hetzelfde, we maken kennis met de Winx en de feeënschool Alfea, maar het is een stuk duisterder met bloed, seks, drugs en tienerdrama.

Bekijk de trailer van Fate: The Winx Saga
155
Bekijk de trailer van Fate: The Winx Saga

Riverdale (seizoen 5, aflevering 1)

Riverdale is terug. Betty, Archie, Veronica en de rest van de groep zijn klaar om af te studeren. De rest van seizoen 5 - er komt nu elke week een nieuwe aflevering online - belooft door een grote sprong in de tijd spannend te worden.

Dawson's Creek (seizoen 2 t/m 6)

Dawson's Creek hield tieners van 1998 tot en met 2003 zes seizoenen lang in haar greep. De serie speelt zich af rondom het fictieve stadje Capeside en draait om een jonge vriendengroep. Het betekende een doorbraak voor onder anderen James Van Der Beek en Katie Holmes. Seizoen 1 stond al online en nu staat de hele reeks op Netflix.

Bekijk de trailer van Dawson's Creek
211
Bekijk de trailer van Dawson's Creek

Jurassic World: Camp Cretaceous (seizoen 2)

Vorig jaar kreeg Jurassic World een animatiemake-over met Camp Cretaceous, dat gaat over een groepje tieners dat op het door dino's bewoonde Isla Nubar gaat kamperen. Vanaf deze week kun je ook je tanden in het tweede seizoen zetten.

Spycraft (seizoen 1)

Deze achtdelige documentaireserie gaat over spionnenwerk en de allernieuwste geheime technologieën. Je leert alles dat je maar wil weten over afluisteren, seksspionage, dodelijk gif en nog veel meer.

Madre Solo hay Dos (seizoen 1)

Het is de nachtmerrie voor iedere kersverse moeder: je baby wordt tijdens de geboorte per ongeluk verwisseld met een ander kind. De Spaanse dramady volgt twee vrouwen die het overkwam. Ze gaan in ieder geval niet bij de pakken neerzitten.

Blown Away (seizoen 2)

Je warmt direct op bij deze hete realityafvalrace tussen tien zwetende meesterglasblazers, die allemaal de meest unieke creaties maken. Ze halen alles uit de kast om kampioen te worden en 60.000 dollar (zo'n 50.000 euro) binnen te slepen.

Films

The White Tiger

Netflix Original-dramafilm over Balram, een ambitieuze chauffeur die werkt voor een rijke Indiase familie. Hij gebruikt zijn verstand en sluwheid om een succesvolle ondernemer te worden. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2008. Priyanka Chopra Jonas vertolkt een van de hoofdrollen.

Tully

Charlize Theron speelt Marlo, een murw geslagen en uitgebluste moeder van drie kinderen. Ze krijgt van haar broer een nachtnanny cadeau. Marlo krijgt een nogal unieke band met deze hulp, genaamd Tully, die ze na enig argwaan toch accepteert.

Bekijk hier de trailer van Tully
133
Bekijk hier de trailer van Tully

The House with a Clock in Its Walls

De tienjarige Lewis komt bij zijn ongewone oom (Jack Black) te wonen in diens krakerige oude huis. Al snel komt hij erachter dat zijn oom en diens buurvrouw Mrs. Zimmerman (Cate Blanchett) magiërs zijn. Na een ongeluk, getriggerd door Lewis, zetten sinistere krachten de aanval in.

Sightless

Riverdale-ster Madelaine Petsch speelt violiste Ellen Ashland, die na een brute aanval blind is geworden. Tijdens haar revalidatie raakt ze ervan overtuigd dat de man die haar aanviel is teruggekeerd om haar opnieuw aan te vallen. Maar niemand gelooft haar.

So My Grandma's a Lesbian!

De titel van de Spaanse comedy So My Grandma's a Lesbian! zegt eigenlijk al genoeg. We volgen een kleindochter die haar eigen verloving in gevaar ziet komen, wanneer ze afreist naar haar oma die uit de kast is gekomen.

Come Away

Come Away is een fantasievolle coming-of-agefilm, die de alom bekende verhalen van Peter Pan en Alice in Wonderland mixt. Met rollen voor Angelina Jolie en Michael Caine.

Documentaire

RBG

RBG is Ruth Bader Ginsburg, de legendarische, inmiddels overleden ex-opperrechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Deze documentaire duikt in haar bijzondere leven. Van strijder voor betere vrouwenrechten tot popcultuuricoon: RBG deed het allemaal en komt uitgebreid aan het woord in dit portret.

Bekijk de trailer van RBG
156
Bekijk de trailer van RBG