De nieuwe James Bond-film No Time To Die is uitgesteld tot 30 september. Het is de derde keer sinds het begin van de COVID-19-pandemie dat de releasedatum wordt verplaatst, maakte filmstudio MGM vrijdag bekend.

De première stond oorspronkelijk gepland voor 2 april 2020, maar vanwege het coronavirus werd vorig jaar in maart besloten die datum uit te stellen tot november 2020 en later tot april 2021. Nu hopen de filmmakers dat de film komend najaar in première kan gaan.

No Time To Die was vorig jaar maart een van de eerste grote films die werden uitgesteld. De 25e Bond-film kostte ruim 200 miljoen dollar (164 miljoen euro) om te maken en zou niet rendabel zijn als wereldwijd een groot deel van de bioscopen dicht is. Spectre, de vorige James Bond-film, bracht naar schatting 750 miljoen dollar op.

Voor veel Hollywoodinsiders komt het recentste uitstel dan ook niet als een verrassing, meldt Variety. Verwacht wordt dat andere studio's zullen volgen en hun films ook uitstellen. Sony maakte vrijdag al bekend onder meer Peter Rabbit 2, Ghostbusters: Afterlife en Cinderella later uit te brengen.

No Time To Die wordt de laatste James Bond-film voor acteur Daniel Craig, die sinds 2006 de Britse spion speelt in de iconische filmreeks. De film wordt geregisseerd door Cary Fukunaga. Ook Rami Malek, Lashana Lync en Léa Seydoux zijn onderdeel van de cast.

Regisseur over No Time to Die: 'James Bond vecht als gewond dier'
101
Regisseur over No Time to Die: 'James Bond vecht als gewond dier'