Dick Maas wil graag een serie voor streamingdienst Netflix maken. De regisseur zegt in een interview in de VARAgids dat hij zelfs al concepten klaar heeft liggen.

Wat voor serie Maas precies voor ogen heeft zegt hij niet, maar het idee is onderdeel van een aantal plannen die hij tijdens de coronacrisis uitwerkt.

"Ik doe van alles. Ik heb een boek geschreven en ik ben ook bezig met een televisieserie pitchen. Ik ben in Duitsland bezig. Ik heb veel ijzers in het vuur. En je maakt op een gegeven moment wat er gefinancierd kan worden."

Maas benadrukt wel dat veel plannen amper tot uitvoering komen, doordat het lastig is om ze te produceren.

"Maar steeds denk ik: dan is zo'n script klaar en dan? Kan ik de film maken, kan ik de financiering rondkrijgen? Het maakt de drive om de scripts af te maken wel minder. Ik denk toch algauw: dan ligt er weer zo'n script op de stapel en er liggen er al tien."

Maas krijgt niets van RTL 7 voor Dick Maas Week

Deze week zendt televisiezender RTL 7 meerdere films van Maas uit onder de noemer Dick Maas Week. Volgens de regisseur krijgt hij daar geen geld voor.

"Het zijn niet de recentste films, er zit geen Sint of Quiz bij. De lift, Amsterdamned, Flodder: die zijn vaak op tv. Die films zijn destijds geproduceerd met geld van de eigenaar van RTL, zodoende zijn ze daar terechtgekomen en mogen ze ze zo vaak uitzenden als ze willen. Ik krijg daar niets voor."