Armie Hammer zal niet langer de rol van de tegenspeler van Jennifer Lopez op zich nemen in de film Shotgun Wedding. Hammer laat aan Variety weten dat hij afziet van het project nadat hij online met "valse en bedrieglijke aanvallen" te maken heeft gekregen.

In de afgelopen dagen doken op sociale media privéberichtjes op van iemand die zegt de Call Me By Your Name-acteur te zijn. De afzender beschrijft daarin expliciete details over zijn seksuele voorkeuren aan een vrouw. Daarin komen zaken als verkrachting en kannibalisme voor.

"Ik ga niet reageren op deze onzinverhalen, maar gezien deze valse en bedrieglijke aanvallen op me, kan ik nu niet met een goed geweten mijn kinderen achterlaten om vier maanden een film op te nemen in de Dominicaanse Republiek", aldus de acteur in een verklaring. De filmstudio achter Shotgun Wedding zou de acteur zonder problemen hebben laten gaan. "Lionsgate steunt me hierin en ik ben ze daar erg dankbaar voor."

Hammer, die rollen speelde in onder meer The Social Network en The Lone Ranger, was tien jaar getrouwd met Elizabeth Chambers, maar in juli kondigden de twee aan uit elkaar te gaan. Het stel heeft twee kinderen: dochter Harper (6) en zoon Ford (3).