Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bondgirl Tanya Roberts (65) niet overleden, woordvoerder biedt excuses aan

Voormalig bondgirl en That '70s Show-actrice Tanya Roberts is toch niet overleden. Haar woordvoerder had ten onrechte beweerd dat ze was overleden en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. De toestand van de 65-jarige Roberts is kritiek en ze ligt op de intensive care.
Door NU.nl

Roberts' woordvoerder had ten onrechte tegen diverse media gezegd dat de actrice op 65-jarige leeftijd is overleden, nadat ze was ingestort tijdens het uitlaten van haar honden. Nu blijkt dat hij te voorbarig was: Roberts ligt nog in het ziekenhuis, zo laat hij nu weten aan onder andere The Guardian.

Haar partner Lance O'Brien ontdekte tijdens een interview dat zijn vriendin toch niet is overleden. Hij sprak live op televisie over de actrice toen zijn telefoon overging en het ziekenhuis meldde dat ze nog leefde. Vanwege de coronarestricties mocht O'Brien slechts enkele keren bij Roberts langskomen en zag hij haar zondag voor het laatst.

"Vertel je me nu echt dat ze nog leeft?", is te horen in het interview. Hoe het gerucht over haar overlijden is ontstaan, is nog niet duidelijk. De woordvoerder laat wel weten dat haar situatie zeer precair is. "Het gaat echt niet goed, bid voor haar."

Beeld uit video: Vriend Tanya Roberts krijgt tijdens interview te horen dat ze nog leeft0:38
Afspelen knop

Vriend Tanya Roberts krijgt tijdens interview te horen dat ze nog leeft

Vriend Tanya Roberts krijgt tijdens interview te horen dat ze nog leeft

Actrice naast Roger Moore te zien

Roberts begon in 1975 met acteren. Ze kreeg toen een rol in de horrorfilm Forced Entry. Daarna speelde ze in diverse films, maar door haar rol naast Roger Moore in A View to a Kill werd ze bekend bij het grote publiek. In deze James Bond-film speelde ze een Amerikaanse geoloog die de geheim agent moet zien te redden uit de handen van Max Zorin (Christopher Walken).

Hoewel de actrice hoopte dat dit het begin zou worden van een lange carrière, bleef succes uit. In recente interviews vertelde Roberts dat ze daar van tevoren al bang voor was, omdat ze het als een onderdeel van "de vloek van een bondgirl" zag. "Ik weet nog dat ik tegen mijn agent zei: 'Niemand vindt ooit nog werk na het spelen van een bondgirl.' Onzin vond hij dat. Glenn Close had het zo gedaan, riep hij."

Recenter speelde ze meerdere seizoenen de moeder van personage Donna Pinciotti (Laura Prepon) in de serie That '70s Show.

Verbetering: In een eerdere versie van dit bericht stond op basis van informatie van Tanya Roberts' woordvoerder dat de actrice overleden was. Na de update van 5 januari hebben wij dit bericht aangepast om verwarring te voorkomen.


Lees meer over:
Films & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen