Verschillende televisieseries die in en rond Los Angeles worden gefilmd, zullen de opnames niet zoals gepland maandag hervatten. De lokale gezondheidsautoriteit heeft er woensdag bij productiemaatschappijen op aangedrongen pas op de plaats te maken zolang het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft stijgen, meldt Deadline.

CBS Studios zou daar als eerste gehoor aan hebben gegeven, door de opnames van onder meer NCIS, NCIS: Los Angeles, Seal Team, Why Women Kill en Diary of a Future President voorlopig niet van start te laten gaan. Deadline meldt dat ook andere studio's en productiehuizen overwegen de winterstop te verlengen.

De televisie- en filmproducenten hadden toestemming van de Los Angeles County Department of Public Health om te filmen zolang de coronaregels daarbij gehandhaafd worden. Toch heeft de gezondheidsautoriteit er afgelopen week bij de entertainmentindustrie op aangedrongen de werkzaamheden zo in te richten dat activiteiten met het hoogste besmettingsgevaar worden uitgesteld. Organisatie FilmLA, die de vergunningen voor de filmwereld regelt, heeft afgeraden cast en crew te laten reizen voor producties.

Het is nog niet bekend of de langere winterstop gevolgen heeft voor het uitzendschema van de producties.