De organisatie achter de Oscars zet ook voor de op 25 april geplande Oscar-uitreiking in op een evenement met publiek, meldt Variety woensdag. Andere media weerspreken de berichtgeving.

De uitreiking van de Oscars vindt traditioneel plaats in het 3.400 stoelen tellende Dolby Theatre in de Amerikaanse stad Los Angeles. Op de locatie waar het evenement volgend jaar plaatsvindt, zouden volgens Variety al meerdere opties bekeken zijn, rekening houdend met coronamaatregelen. Hoeveel personen de uitreiking in april kunnen bijwonen, is nog niet bekend.

Volgens The Hollywood Reporter is de organisatie achter de Oscars verrast door de berichtgeving van Variety. Er zou nog geen besluit zijn genomen. Ook de producent van de uitreiking van de filmprijzen is nog niet bekend.

Vanwege de coronapandemie stelde de organisatie achter de Oscars de 93e editie van de uitreiking van de Amerikaanse filmprijzen in juni met twee maanden uit tot 25 april. De gehele filmindustrie heeft sinds de wereldwijde uitbraak van COVID-19 in maart te maken met productievertragingen en gesloten bioscopen.

Veel andere awardshows vinden vanwege de coronapandemie volledig of gedeeltelijk zonder publiek plaats. In september bekeken de meeste genomineerden voor een Emmy-award de uitreiking van de Amerikaanse televisieprijzen online.