Filmmaker Claire Denis werkt aan een nieuwe film over een Frans radiostation met Juliette Binoche en Vincent Lindon in de hoofdrol, meldt Variety donderdag.

Het project heeft de titel Radioscopie gekregen en zal zich afspelen in Maison de la Radio, het hoofdkwartier van de Franse publieke omroep in Parijs.

In een Frans radio-interview vertelt Denis (74) dat ze een zwak heeft voor de bijzondere architectuur van het gebouw en voor het medium radio in het algemeen. "Op de radio hoor je stiltes, ademhaling en aarzeling. Soms komt het antwoord op een vraag niet meteen in ons op en moeten wel ernaar zoeken. Op de radio horen we mensen denken", aldus Denis.

De Franse regisseur werkte eerder samen met Binoche voor High Life, de sciencefictionfilm die in 2018 verscheen. In die film wordt een groep delinquenten naar de ruimte gestuurd, waar ze door Binoche worden onderworpen aan tal van wetenschappelijke experimenten.

Denis vergaarde bekendheid met de Franstalige film Chocolat uit 1988, niet te verwarren met de gelijknamige film uit 2000 waarin Juliette Binoche ook een hoofdrol speelde.