Ferry Doedens heeft in zijn Instagram Stories verteld over hoe hij zich voelt bij zijn naderende vertrek uit Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur heeft nog drie weken opnames voor de boeg en 'voelt een gevoel van rouw', zo legt hij uit.

"Ik loop hier nu nog drie weken rond, met een heel gek gevoel. Het is een gevoel van rouw, ook al wil ik het niet al te zwaar maken", aldus Doedens, die in de soap de rol van Lucas Sanders speelt.

De afgelopen periode zat de acteur "in een rouwproces" en hij zegt nog niet precies te weten waar hij hierna aan toe is in zijn leven.

"Dat onzekere gevoel is best wel intens. Waar een deur dichtgaat, gaat een andere deur open, dat is ook zo. Maar dat ik GTST ga verlaten doet mij gewoon heel veel pijn. Ook omdat ik afscheid moet nemen van Lucas, dat is een gevoel dat onbeschrijfelijk is."

Begin augustus werd bekend dat Doedens de soapserie na ruim tien jaar gaat verlaten. "Er is de afgelopen periode een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had. Hierdoor hebben EndemolShine en RTL samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten de samenwerking te beëindigen", luidde de verklaring van RTL.

Doedens zelf benadrukte dat zijn vertrek "op een prettige manier was besloten". Begin juni werd hij op non-actief gesteld omdat hij zich niet aan de coronamaatregelen had gehouden. De dertigjarige acteur vertelde destijds dat hij "acht weken met iedereen heeft geknuffeld".

De acteur verdween in 2015 eerder voor langere tijd uit de soap. Doedens werd toen ontslagen, omdat hij regelmatig door zijn cocaïneverslaving te laat op de set kwam. Nadat Doedens was afgekickt, mocht hij weer terugkomen.