Tim Burton is in gesprek over de regie van een nieuwe liveactionserie rond The Addams Family. De reeks wordt het eerste grote televisieproject van de Edward Scissorhands-regisseur, meldt Variety donderdag.

Alfred Gough en Miles Millar, die eerder meewerkten aan Into the Badlands, gaan het verhaal van de nieuwe serie schrijven. Er is nog geen televisiezender aan het project verbonden, maar volgens de entertainmentsite moet dat gezien de medewerking van Burton geen probleem zijn.

The Addams Family gaat over een fictief huishouden bestaande uit het stel Gomez en Morticia, de martelende dochter Wednesday, de licht verstandelijk beperkte Pugsley, hun masochistische oom Fester, de op het monster van Frankenstein lijkende butler Lurch, de lopende hand Thing en de sterk behaarde neef Itt.

De familie werd in de jaren dertig van de vorige eeuw door Charles Addams verzonnen en als stripverhaal in het tijdschrift New Yorker afgedrukt tot Addams in 1988 overleed.

The Addams Family stond tussen de jaren zestig en eind jaren negentig ook centraal in uiteenlopende televisieseries en bioscoopfilms. Het bekendst is de serie die van 1964 tot 1966 liep. En de film uit 1991 (foto), geregisseerd door Barry Sonnenfeld, deed het goed in de bioscopen. Vorig jaar verscheen een animatiefilm met stemmen van onder anderen Charlize Theron.