Filmstudio Universal Pictures is van plan om met de Fast and the Furious-filmreeks te stoppen na het elfde deel, meldt Deadline. Deel tien en elf zouden samen een verhaal vertellen.

Wanneer deel tien en elf van The Fast and the Furious moeten verschijnen, is niet bekend.

Volgens Deadline zou Vin Diesel wederom een hoofdrol hebben in deel tien en elf van de actiefilms over illegale straatraces en criminele activiteiten. Verder zouden ook onder anderen Michelle Rodríguez, Tyrese Gibson, rapper Ludacris, Jordana Brewster en Nathalie Emmanuel terugkeren in de filmreeks die begon in 2001.

Justin Lin zou na zijn medewerking aan vijf eerdere films uit de reeks ook de laatste twee delen van The Fast and the Furious regisseren. Een mogelijke terugkeer van Dwayne Johnson in de filmreeks is niet aangekondigd.

The Fast and the Furious 9 is vanaf 27 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. Diesels personage Dominic Toretto krijgt het in deel negen aan de stok met een huurmoordenaar.

De eerste acht films van The Fast and the Furious brachten samen ruim 5,8 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) op. Daarmee is de het een van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis. De 23 Marvel-films, waaronder Avengers: Endgame, voeren de ranglijst aan, met in totaal ruim 22 miljard dollar (ruim 19 miljard euro).

Oude bekende keert terug in Fast & Furious 9
230
Oude bekende keert terug in Fast & Furious 9