Oliver Stone voelt niet meer de drang om speelfilms te produceren, vertelt hij zondag aan de Duitse krant Augsburger Allgemeine. De Amerikaanse regisseur, bekend van onder meer Platoon en Natural Born Killers, staat er nog wel voor open om documentaires te maken.

"Het maken van een film kost een jaar of twee van je leven", begint de regisseur. "Op 74-jarige leeftijd heb ik geen motivatie om iets te draaien zonder grote ambitie, alleen om een film te maken."

Hollywood zit ook niet meer op hem te wachten, stelt Stone. "Ik stel mijzelf soms ook de vraag of Hollywood nog bestaat. Wie maakt tegenwoordig echte films? Iedereen werkt voor televisie, waar ze voor een soort gemiddeld niveau gaan."

De regisseur wil daar niets van hebben, net zo min als van streamingdiensten. "De scriptontwikkeling is daar het ergste van allemaal - het wordt niet voor niets de 'ontwikkelingshel' genoemd. Dit gaat allemaal niet samen met de manier waarop ik films heb gemaakt. Ze vallen buiten die norm."

Stone wil nog wel documentaires maken, als hij vindt dat het verhaal verteld moet worden. Momenteel is er echter geen actueel thema waar hij zich op zou willen storten.