Frank Ketelaar, bedenker en regisseur van KLEM, vindt dat de misdaadserie na drie seizoenen de houdbaarheidsdatum heeft bereikt. Dat zegt hij donderdag in NRC.

"Na drie reeksen heb ik meestal alles wel verteld en verzonnen", zegt Ketelaar. "Kijk maar naar House of Cards: je moet soms ook als geestelijk vader hard zijn en weten wanneer je moet stoppen."

Volgens de regisseur is het succes van een serie afhankelijk van de betrokkenheid die de schrijver heeft met de personages. "Je hebt de situatieserie, die zich afspeelt op een locatie waar veel mensen komen: een advocatenkantoor, een ziekenhuis, een politiebureau."

"De hoofdpersonages maken dan niet of nauwelijks veranderingen door, met dat soort verhalen kan je twaalf seizoenen doorgaan. Ik gedij beter bij series met een plot dat zich ontspint tussen twee of drie hoofdpersonages, zoals Overspel en KLEM."

Aan de cast van het laatste seizoen zijn Thom Hoffman en Thomas Acda toegevoegd. De hoofdrollen in de serie zijn wederom weggelegd voor Georgina Verbaan, Jacob Derwig en Barry Atsma.

Het derde seizoen van KLEM is vanaf donderdag 24 september om 21.35 uur te zien op NPO1.