Henry van Loon, Theo Maassen, Jelka van Houten en Stefan de Walle zijn te zien in de nieuwe BNNVARA-comedyserie Niks te Melden. De bewerking van het Australische No Activity is vanaf september wekelijks te zien op NPO3.

De serie draait om twee politieagenten (Van Loon en De Walle), die weinig uitvoeren en veel tijd doorbrengen in hun politieauto. Van Houten en Eva Laurenssen spelen twee agenten die in de meldkamer werken en voor Maassen, André Dongelmans (De Luizenmoeder) en Jim Deddes (Joardy Film) zijn rollen weggelegd als criminelen die "opzichtig onzichtbaar proberen te blijven".

Van Loon bewerkte het scenario van de oorspronkelijk Australische serie samen met Rik van den Bos. "Het was erg fijn om met mijn beste vriend Rik de oorspronkelijke tekst tot in de puntjes te vertalen en eindeloos fijn te slijpen, om dat vervolgens bij het filmen weer helemaal los te laten en er helemaal mijn eigen draai aan te geven", aldus de acteur en komiek.

"Ik heb door deze rol dingen over mezelf ontdekt die ik liever niet had willen weten", zegt Maassen over zijn nieuwe acteerklus. De regie is in handen van Anna van der Heide (De Liefhebbers).

De zesdelige serie is vanaf 20 september elke zondag om 22.35 uur te zien op NPO3.