Cameron Diaz heeft geen spijt van de beëindiging van haar succesvolle acteercarrière. Nadat ze in 2014 stopte met acteren, had ze eindelijk meer tijd voor zichzelf. "Ik kon weer voor mezelf gaan zorgen", vertelt Diaz aan Gwyneth Paltrow in de interviewreeks In goop Health: The Sessions.

In het gesprek spraken de twee vriendinnen over hun keuze om Hollywood achter zich te laten.

Volgens Diaz hadden veel mensen geen begrip voor haar keuze om te stoppen. "Een heleboel mensen begrepen het niet, maar het was intens om te werken op dat niveau."

"Er komt een boel op je af wanneer je een bekende acteur bent en je er altijd maar moet zijn, op de set en bij de pers", vervolgt de 47-jarige actrice.

Toen ze nog in de filmindustrie actief was, kreeg ze soms het gevoel dat ze altijd "in dienst was". "Als je een film maakt, ben je gewoon in het bezit van de makers. Je bent er maanden achter elkaar twaalf uur per dag, je hebt nooit eens vrije tijd."

Diaz wilde regie terug

Nadat Diaz veertig jaar was geworden, realiseerde ze zich dat ze haar leven anders moest gaan invullen. "Ik moest verantwoordelijkheid gaan nemen voor mijn eigen leven en de regie terugnemen."

Het hielp ook dat ze in die tijd haar huidige man Benji Madden leerde kennen. De twee trouwden in 2015 en kregen eerder dit jaar een dochter.

Diaz verscheen voor het laatst als actrice in de films Annie, Sex Tape en The Other Woman. Ze begon met acteren toen ze 22 jaar was. Daarvoor werkte ze al als model.