Netflix heeft dit jaar 160 Emmy-nominaties in de wacht gesleept, 43 meer dan vorig jaar. Concurrent HBO werd in totaal 107 keer genomineerd, maar heeft met Watchmen wel de grootste kanshebber. De actieserie maakt 26 keer kans op een prijs. Vakblad Variety maakte een overzicht van alle titels en bijbehorende nominaties.

Watchmen, een serie over superhelden in een alternatieve toekomst, werd onder meer genomineerd in de categorieën beste mannelijke hoofdrol (Jeremy Irons), beste vrouwelijke hoofdrol (Regina King) en beste miniserie. De serie krijgt onder meer concurrentie van de Netflix-titel Unorthodox. Hoofdrolspeelster Shira Haas is een van de kanshebbers.

HBO deed het ook goed met de dramaserie Succession, die voor achttien beeldjes werd genomineerd. Netflix kreeg evenveel nominaties voor de misdaadserie Ozark. De hoofdrolspelers Jason Bateman en Laura Linney werden voor een tweede keer genomineerd. Bateman won de prijs eerder al voor zijn regie van de serie.

De komische Amazon-serie The Marvelous Mrs. Maisel kreeg dit jaar opnieuw veel erkenning. De reeks over een comédienne in de jaren vijftig is net als vorig jaar voor twintig Emmy's genomineerd. Rachel Brosnahan kreeg haar derde nominatie voor de hoofdrol. Ze won in 2017 al een Emmy. Dat was in hetzelfde jaar dat ze er ook een Golden Globe mee won.

Disney kreeg dankzij de Star Wars-serie The Mandalorian voor het eerst een nominatie in de categorie drama. Deze reeks werd in totaal voor vijftien Emmy's genomineerd.

De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 72e keer uitgereikt. De show vindt plaats op zondag 21 september en wordt gepresenteerd door Jimmy Kimmel.