Naya Rivera is "onder natuurlijke omstandigheden" overleden, zo heeft de sheriff van het Amerikaanse Ventura County dinsdag in een persbericht laten weten. Het lichaam van de Glee-actrice werd maandag gevonden in het water van Lake Piru in de staat Californië.

"De omstandigheden en visuele kenmerken wezen er allemaal op dat het lichaam van Naya Rivera was en de identiteit is bevestigd door middel van tandheelkundige vergelijking", luidt het persbericht.

Rivera is naar alle waarschijnlijkheid met haar 4-jarige zoontje een stukje gaan zwemmen toen ze te maken kreeg met een onderstroom die hen meevoerde. De politie verwacht dat de actrice "al haar energie heeft gebruikt om haar zoontje terug op de boot te krijgen", waarna ze niet voldoende energie had zichzelf nog te redden.

"Er zijn röntgenfoto's gemaakt en er is een volledige autopsie uitgevoerd. De bevindingen daarvan wijzen op een verdrinking. Bij de autopsie werden geen symptomen van traumatisch letsel of een ziekte gevonden."

Hoewel er nog monsters zullen worden ingediend voor toxicologische tests, zijn er geen indicaties dat drugs of alcohol een rol hebben gespeeld bij het overlijden van de actrice.