Javicia Leslie heeft donderdag op Instagram bevestigd dat ze de nieuwe vertolkster is van de titelrol in de superheldenserie Batwoman. De 33-jarige actrice is de eerste zwarte vrouw die de rol van de superheldin op zich neemt.

Leslie, onder meer bekend van de dramaserie The Family Business, speelt in Batwoman een lesbische vrouw, die een verleden heeft als drugskoerier. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe reeks van de show verschijnt.

Leslie richt zich in haar bevestiging van de berichtgeving op zwarte meisjes. "Aan alle zwarte meisjes die ervan dromen op een dag een superheld te zijn: het is mogelijk!"

In een verklaring laat de in Duitsland geboren Amerikaanse actrice weten: "Ik ben heel trots om de eerste zwarte actrice te zijn die de iconische rol van Batwoman speelt. Als een biseksuele vrouw voel ik me vereerd om mee te doen aan deze show, die barrières heeft doorbroken voor de lhbti-gemeenschap."

In juni lekte via een castingoproep voor het tweede seizoen van de serie uit dat Batwoman, het alter ego van Ryan Wilder, zou worden gespeeld door "een vrouw van midden tot eind twintig zonder voorafbepaalde etniciteit die op het punt staat om Batwoman te worden". In de voorafgaande reeks van Batwoman was de superheldin het alter ego van Kate Kane, gespeeld door de in mei zonder opgaaf van redenen vertrokken Ruby Rose.