Raymond Thiry (Penoza, Undercover), Teun Luijkx (A'dam - E.V.A.) en Juda Goslinga (Publieke werken) zullen te zien zijn in Quo Vadis, Aida?, een nieuwe Bosnische film over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide door Bosnisch-Servische troepen. Dat maakt coproducent N279 Entertainment maandag bekend op de website.

De drie acteurs spelen Nederlandse soldaten die tijdens een VN-missie werden uitgezonden werden om Srebrenica te beschermen. De soldaten van 'Dutchbat' konden echter niet voorkomen dat Srebrenica alsnog in de handen van Bosnisch-Servische eenheden viel, met de dood van duizenden moslimmannen en -jongens als gevolg.

Naast Thiry, Luijkx en Goslinga maken ook Reinout Bussemaker, Sol Vinken, Job Raaijmakers, Sanne den Hartogh, Micha Hulshof en Joes Brauers deel uit van de Nederlandse cast.

In Quo Vadis, Aida? (Waar gaat Aida heen?) probeert Aida, docente Engels en als tolk in dienst van de Verenigde Naties, samen met haar man en twee volwassen zonen onderdak te vinden op de Nederlandse VN-basis tegen de Bosnische-Serviërs. De film toont de uren voorafgaand aan de val van de enclave. Wanneer de bescherming door de soldaten hapert moet Aida beslissen hoe ver ze zal gaan om haar familie te beschermen.

De rol van Aida wordt vertolkt door de Servische actrice Jasna Duricic. Ratko Mladic wordt gespeeld door Boris Isakovic. De Vlaamse acteur Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, De Twaalf) vertolkt de rol van de Nederlandse luitenant-kolonel Thom Karremans.