Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

De afgelopen week voegde Netflix een groot aantal nieuwe titels toe. Met deze week onder meer de terugkeer van actieheld Jack Bauer in 24, het politieke drama Borgen en een ode aan de klassieke Hollywood-musicals. NU.nl maakt in samenwerking met Superguide een overzicht van de belangrijkste releases.
Door Superguide

Series

24: Seizoen 1-9
Kiefer Sutherland (Designated Survivor) speelt een overheidsagent die gespecialiseerd is in het voorkomen van terroristische aanslagen. Alsof zijn werk nog niet spannend genoeg is, heeft hij slechts 24 uur om de klus te klaren.

Borgen: Seizoen 1-3
In deze verslavende combinatie van persoonlijk drama en politieke thriller volgen we de carrière van Birgitte Nyborg. Deze idealistische partijleider wordt verkozen tot de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Maar zij ontdekt al snel dat haar machtige positie ook een keerzijde heeft.

Netflix werkt al aan een vierde seizoen van Borgen.

Dark: Seizoen 3
In het laatste seizoen van deze grimmige sciencefictionserie zet de zoektocht naar een vermist kind een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang. Alle sporen leiden naar een kerncentrale, die een bizarre invloed lijkt te hebben op het dorpje en zijn bewoners.

Home Game: Seizoen 1
Deze docuserie belicht traditionele en streekgebonden sporten van over de hele wereld, en daarbij kan het er behoorlijk hard aan toe gaan.

Bekijk ook ons overzicht van de beste sportdocumentaires op Netflix.

Crazy Delicious: Seizoen 1
In Crazy Delicious bereiden drie amateurkoks hun meest magische gerechten in een eetbaar sprookjesbos. De voedselgoden zullen uiteindelijk bepalen welke maaltijd het beste smaakt. Er staat dan ook wat op het spel: de winnaar van deze culinaire competitie gaat naar huis met de felbegeerde Gouden Appel.

Films

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga
In deze komedie spelen Will Ferrell (Anchorman) en Rachel McAdams (Game Night) twee prettig gestoorde muzikanten die de kans krijgen om zich te bewijzen in de internationale zangwedstrijd, die dit jaar helaas niet doorging.

La La Land
In La La Land vallen een berooide jazzpianist (Ryan Gosling) en een beginnend actrice (Emma Stone) als een blok voor elkaar. Maar hun dromen en ambities drijven de geliefden steeds verder uit elkaar. Deze swingende ode aan de klassieke Hollywood-musicals won zes Oscars, waaronder voor beste regisseur, beste hoofdrolspeelster en beste soundtrack.

Beeld uit video: Bekijk hier de trailer van La La Land
Afspelen knop

Bekijk hier de trailer van La La Land

Bekijk hier de trailer van La La Land

Bulbbul
In deze duistere fantasyfilm uit India wordt de jonge Bulbbul uitgehuwelijkt aan een man die haar vader had kunnen zijn. Kort daarop wordt haar dorp geplaagd door een reeks mysterieuze moorden. Het duurt dan ook niet lang voordat er met de met de beschuldigende vinger wordt gewezen naar de bruid.

Athlete A
In 2016 wordt onthuld dat Larry Nassar, die als sportarts werkzaam was bij het Olympische turnteam, tientallen jonge atletes jarenlang seksueel heeft misbruikt. Athlete A belicht de vasthoudende journalisten die dit schandaal aan het licht brachten.


Lees meer over:

NetflixFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen