Actrice Margot Robbie en scenarioschrijfster Christina Hodson werken samen aan een nieuwe Pirates of the Caribbean-film met vrouwen in de hoofdrol, dat meldt The Hollywood Reporter. De film wordt geproduceerd voor Disney, net als de eerdere films uit de Pirates of the Caribbean-reeks.

Het project is niet bedoeld als een spin-off van de franchise met de piraat Jack Sparrow als middelpunt, maar als een volledig nieuw verhaal met nieuwe personages onder dezelfde naam. Over de verhaallijn van de nieuwe film is nog niets bekendgemaakt.

Hodson schreef onder meer voor de Transformers spin-off Bumblebee, en DC-superheldenfilm The Flash. Robbie is onder meer te zien in Bombshell, Once Upon a Time In... Hollywood en The Suicide Squad. Hodson en Robbie werkten al eens samen bij de spin-off van The Suicide Squad: Birds of Prey.

De film staat los van de eerder aangekondigde reboot van de populaire franchise, waarbij Pirates-schrijver Ted Elliott en Chernobyl-maker Craig Mazin het verhaal ontwikkelen. Pirates of the Caribbean-producent Jerry Bruckheimer is zowel verbonden aan het project van Elliot en Mazin als dat van Robbie en Hodson.

Pirates of the Caribbean is een van de meest winstgevende filmfranchises ooit, met een opbrengst van meer dan 4,5 miljard dollar (zo'n 4 miljard euro) op vijf speelfilms. Omdat de latere films minder goed werden bekeken dan de eerste paar films heeft Disney manieren bedacht om het merk - dat gebaseerd is op de gelijknamige attractie in Disneyland - nieuw leven in te blazen.