Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Black Lives Matter

Amerikaanse streamingplatformen spreken zich uit: 'Black Lives Matter'

Amerikaanse streamingplatformen als HBO, YouTube, Netflix, Amazon en Hulu hebben hun stem laten horen voor de Black Lives Matter-beweging, naar aanleiding van de dood van de 46-jarige George Floyd. De ongewapende zwarte man kwam maandag om het leven nadat hij hardhandig werd gearresteerd.
Door NU.nl

HBO veranderde de Twitter-naam in #BlackLivesMatter en liet weten te staan "achter onze zwarte collega's, werknemers, fans, acteurs en vertellers - en iedereen die wordt geraakt door zinloos geweld".

"Stil zijn betekent medeplichtig zijn", tweette Netflix zaterdag. "We hebben een platform en een plicht naar onze zwarte leden, werknemers, makers en talenten om onze stem te laten horen."

YouTube zei "solidair te zijn tegen racisme en geweld. Als leden van onze gemeenschap worden gekwetst, zijn we allemaal gekwetst." Ook beloofde het platform 1 miljoen dollar (zo'n 900.000 euro) aan steun voor acties tegen sociale onrechtvaardigheid.

"We steunen zwarte levens. Vandaag en elke dag. Je wordt gezien. Je wordt gehoord. En we zijn bij je", aldus Hulu.

Amazon Prime deelde: "Samen staan ​​we met de zwarte gemeenschap - collega's, artiesten, schrijvers, verhalenvertellers, producenten, onze kijkers - en alle bondgenoten in de strijd tegen racisme en onrecht."


Lees meer over:
Films & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen