Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ook Pathé laat mensen uit verschillende huishoudens naast elkaar zitten

Bioscoopketen Pathé laat per 1 juni twee mensen uit verschillende huishoudens naast elkaar zitten. De bioscoopketen volgt hiermee het advies op dat het RIVM aan horecazaken heeft gegeven.
Door NU.nl

Ook personen die allemaal deel uitmaken van hetzelfde huishouden mogen in de bioscopen naast elkaar zitten, meldt Pathé.

Wie met meer dan twee personen buiten zijn eigen huishouden een film wil bekijken, dient wel altijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarnaast verzoekt Pathé altijd met pin te betalen en kaartjes alleen vooraf online te kopen. Mensen met ziekteverschijnselen moeten thuisblijven.

Bezoekers zullen ook te maken krijgen met aangescherpte hygiënemaatregelen en slechts een aangepast en verpakt assortiment aan eten en drinken kunnen kopen.

Bezoekers moeten vragen over gezondheid beantwoorden

Wie een kaartje koopt, moet vragen beantwoorden over zijn of haar gezondheid. Pathé zegt op de verantwoordelijkheid van de bezoekers te vertrouwen.

Dit beleid zal ook in de Nederlandse horeca gangbaar zijn, liet een medewerker van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan NU.nl weten:

"We rekenen erop dat horecaondernemers hun eigen verantwoordelijkheid hierin nemen, net zoals we ervan uitgaan dat burgers meer hun handen wassen om verspreiding van het virus te voorkomen. Het is niet de bedoeling dat we in elk restaurant of elke supermarkt een agent met een meetlint neerzetten om de regels te handhaven."

Bioscoopketen Vue heeft aan NU.nl laten weten niet zomaar hetzelfde beleid te zullen voeren als Pathé: "Wij willen vanuit Vue, alvorens we hierover een beslissing nemen, overleggen met de branchevereniging voor bioscopen, NVBF. Wij voeren de maatregelen in nauwe samenwerking met hen door en willen niet zomaar een beslissing van Pathé volgen die niet in overleg met de branche is gemaakt", aldus Ron Sterk, directeur Vue Nederland.


Lees meer over:
PathéFilms & Series

Aanbevolen artikelen