De inzendingen voor het vanwege de coronacrisis afgeblazen internationale Cannes-filmfestival 2020 mogen het jaar erop niet meedingen naar de prijzen, heeft festivaldirecteur Thierry Frémaux zondag laten weten in een interview met Screen Daily. Tijdens de editie van 2020 worden geen prijzen uitgedeeld omdat het volgens Frémaux niet mogelijk is om een jury samen te stellen.

Spike Lee zou in 2020 de jury voorzitten om onder meer de meest prestigieuze prijs van het festival, de Gouden Palm, uit te reiken. Volgens Frémaux heeft de regisseur toegezegd het filmfestival in 2021 trouw te blijven.

Vanwege de coronacrisis besloot de organisatie achter het Cannes-filmfestival om de editie te verplaatsen van mei naar juni. Ook dit bleek later niet mogelijk vanwege de regelgeving in Frankrijk.

Het Cannes-filmfestival belooft in juni wel met een lijst van geselecteerde films voor de afgeblazen editie van 2020 te komen. Van 22 tot en met 26 juni houdt het filmfestival, dat niet verzekerd is tegen pandemieën, een online filmbeurs voor filmprofessionals.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.