Misdaadjournalist John van den Heuvel maakt een vierdelige documentaireserie De jacht op de mocro-maffia. De reeks zal vooral gaan over de opkomst en val van een aantal beruchte misdadigers als Ridouan T. en Saïd R.

Voor de serie sprak Van den Heuvel met insiders uit onder- en bovenwereld en reconstrueerde hij de wereldwijde zoektocht van politie en justitie naar de kopstukken van de zogenoemde mocro-maffia.

Daarnaast gaat de serie over kroongetuige Nabil B., die meermaals met Van den Heuvel sprak over zijn voormalige handlangers. Volgens justitie gaf T. opdracht om onder meer advocaat Derk Wiersum, misdaadblogger Martin Kok en de broer van kroongetuige Nabil B. te liquideren.

De criminele organisatie van T. en R. zou verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de meer dan vijftig liquidaties en vergismoorden die sinds 2012 in Nederland plaatsvonden.

Van den Heuvel wordt bewaakt

Telegraaf-misdaadjournalist Van den Heuvel schreef vele columns en artikelen omtrent de mocro-maffia en wordt sinds eind 2017 zwaar bewaakt.

Voor Videoland maakte Van den Heuvel eerder documentaires over onder andere motorbende No Surrender, Joran van der Sloot, Willem Holleeder en Bram Moszkowicz.

De jacht op de mocro-maffia wordt vanaf 24 april exclusief bij Videoland uitgezonden. Er komt wekelijks een nieuwe aflevering uit.