Kaskraker uit Rusland combineert op eigen wijze elementen uit Blade, Lord of the Rings en The Matrix.
#

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Nog iets origineels in de bioscoop gezien deze zomer? Vast niet, want daar was het niet echt de zomer voor. Dan komt die kans deze week alsnog, met het Russische science fictionspektakel Nochnoi Dozor , dat hier onder de makkelijk bekkende titel Nightwatch wordt uitgebracht. De film, het eerste deel van een trilogie, brak in Rusland al vele bezoekrecords en is daar een heus fenomeen. Laat de rest van de wereld nu maar volgen: de Russen komen, en ze zijn bloeddorstig!

Bestand

Nightwatch baseert zich op de overbekende vampiermythologie, maar geeft er een frisse Russische draai aan. Met veel Hollywood-achtig spektakel, dat wel, maar de mix die dat als resultaat heeft is desalniettemin origineel genoeg om uit te proberen. Regisseur en scriptschrijver Bekmambetov maakt een tijdreis door de eeuwen heen met zijn verhaal over Goed en Kwaad. Die twee tegenpolen houden elkaar exact in evenwicht, tijdens een bloedige strijd rond een brug in de Middleeeuwen. Er wordt een bestand gesloten tussen de oppermachtige bovennatuurlijke krachten, en een Dagwacht plus een Nachtwacht moeten ervoor zorgen dat dit bestand gehandhaafd blijft.

Spiegel

In hedendaags Moskou wordt het broze evenwicht alsnog uit balans gebracht, waarop de pleuris uitbreekt. Met veel special effects als gevolg, maar ook intense scènes waarin een simpele spiegel(scherf) voor suspense zorgt. Wat ik van de film heb gezien (helaas had ik nog geen tijd de hele film te zien, vandaar ook geen beoordeling) zag er zeker spectaculair uit. De sequels voor dit Russische fenomeen zijn al in de maak en ook Quentin Tarantino gaf al zijn zegen aan deze bloederige wodkamix van heksen, vampiers en ander gespuis.

Het Parool: "het zijn bovenal de tegendraadse, nurkse en van glamour gespeende personages die de film bijzonder amusant maken."
De Volkskrant: "op zichzelf staand overtuigt Nightwatch niet, als opmaat voor volgende delen is de film intrigerend genoeg"
In 20 zalen

/Prijsvraag
Klik hier en doe mee en win een van de vijf prijspakketten!