Het zestiende seizoen van de ziekenhuisserie Grey's Anatomy stopt vanwege de situatie rondom het coronavirus na 21 in plaats van 25 afleveringen. Er komt wel een zeventiende seizoen, belooft een van de scenarioschrijvers van de serie, Krista Vernoff, via Twitter.

De laatste aflevering van het zestiende seizoen, getiteld Put on a Happy Face, is in de Verenigde Staten te zien op 9 april. Het is niet bekend of, en zo ja hoe de vier afleveringen die in het zestiende seizoen zijn vervallen te zien zullen zijn wanneer de serie volgend seizoen verdergaat.

Station 19, de spin-off van Grey's Anatomy die de levens van brandweerpersoneel volgt, maakt het seizoen af zoals gepland omdat van die serie alle afleveringen al zijn opgenomen. Hetzelfde geldt voor How To Get Away With Murder, een dramaserie die ook uit de koker komt van Grey's Anatomy-bedenker Shonda Rhimes.

Door de uitbraak van het COVID-19-virus, beter bekend als het coronavirus, liggen veel producties van films en series stil. De entertainmentvakbond International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) liet halverwege maart weten dat hierdoor 120.000 van de 150.000 leden werkloos zijn geraakt.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.