Mark Blum, bekend van rollen in onder meer Crocodile Dundee en Desperately Seeking Susan, is donderdag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus, meldt TMZ.

De Amerikaan had ook een vaste rol in de series Law & Order, NYPD Blue en Mozart in the Jungle en was te zien in het eerste seizoen van de succesvolle Netflix-serie You. Hij speelde hierin de rol van Mr. Mooney, de eigenaar van een boekenwinkel.

Ook was Blum actief als toneelacteur en stond hij veelvuldig op het podium van Broadway. Hij won een Obie Award, een prestigieuze toneelprijs, voor zijn acteerwerk in Gus and Al.

De acteur was getrouwd met actrice Janet Zarish.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.