Het is de makers van The Walking Dead niet gelukt om de zestiende en laatste aflevering van het tiende seizoen op tijd af te krijgen. The Hollywood Reporter meldt dat de aflevering op 12 april had moeten worden uitgezonden, maar dat de postproductie is gestaakt vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Zender AMC meldt dat het seizoen op 5 april voortijdig eindigt. Dan wordt de een-na-laatste aflevering van de tiende reeks uitgezonden. Het slot van het huidige seizoen wordt op een later moment uitgezonden.

Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid ook dat de première van het elfde seizoen verschoven zal worden. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen staat nu nog gepland voor oktober. De opnames van de serie liggen stil door de coronacrisis.

AMC begon in oktober 2010 met het uitzenden van de postapocalyptische serie waarin de mensheid wordt bedreigd door een zombievirus. De serie won meerdere Emmy Awards en werd genomineerd voor een Golden Globe.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.