China brengt de vier Avengers-films opnieuw uit in de bioscopen, meldt The Hollywood Reporter woensdag. Ook Avatar, Inception en Interstellar zouden voor heruitgave gepland staan, om de lokale filmindustrie weer in het zadel te helpen tijdens de coronacrisis.

Wanneer de films weer in de Chinese bioscopen te zien zijn, is niet precies bekend. Het zou een kwestie van dagen of weken zijn.

China denkt de uitbraak van het coronavirus onder controle te hebben. Inwoners van de provincie Hubei, waar de COVID-19-pandemie haar oorsprong heeft, kregen onlangs toestemming om weer te reizen.

Heruitgave van films bleek in China eerder een financieel succes. Zo bracht een heruitgave van Titanic in 2012 een bedrag van 145 miljoen dollar (zo'n 130 miljoen euro) op.

Bekijk hier de trailer van de nieuwe Avengers-film Endgame
145
Bekijk hier de trailer van de nieuwe Avengers-film Endgame

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.