Netflix heeft een fonds van 100 miljoen dollar (ongeveer 90 miljoen euro) opgericht om mensen te ondersteunen in de creatieve industrie, die geen werk meer hebben door de situatie rondom het coronavirus. De streamingdienst wil zo iets terug doen voor hen die Netflix door hun werk hebben ondersteund, meldt Variety vrijdag.

De crisis rondom het COVID-19-virus, beter bekend als het coronavirus, is verwoestend voor de creatieve industrie", aldus Netflix' contentdirecteur Ted Sarandos. "Honderdduizenden crew- en castleden zitten hierdoor zonder werk."

"Het gaat ook om chauffeurs, timmerlieden en elektriciens. We willen ze door deze moeilijke tijden heen helpen, helemaal nu overheden nog aan het uitvinden zijn op welke manier ze economische steun gaan bieden."

Donderdag liet de vakbond International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) weten dat 120.000 van de 150.000 leden werkloos zijn door de situatie rondom het coronavirus. De vakbond houdt rekening met een maandenlange periode van werkloosheid.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.