De ziekenhuisserie The Resident doneert mondkapjes en andere medische rekwisieten aan het Grady Memorial ziekenhuis in Atlanta, meldt NBC Today donderdag. De opnames van de in Atlanta opgenomen serie waren stilgelegd vanwege de situatie rondom het coronavirus en daardoor waren de mondkapjes overbodig.

Een reumatoloog uit het ziekenhuis deelt een foto van de gedoneerde rekwisieten. "We hadden dit goede nieuws vandaag wel nodig", aldus Karen Law.

Wereldwijd worden de opnames van films en televisieseries stilgelegd vanwege het coronavirus. Onder meer werden de opnames van The Batman stilgelegd.

The Resident is in Nederland te zien op Fox. Inmiddels is daar het derde seizoen te zien.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.