De in juli geplande wereldwijde première van Minions: The Rise Of Gru is uitgesteld, meldt Deadline donderdag. Vanwege de situatie rondom het COVID-19-virus, beter bekend als het coronavirus, is het niet mogelijk om de animatiefilm op tijd af te krijgen.

De Parijse filmstudio die de vervolgfilm op Minions produceert is tijdelijk gesloten omdat in Frankrijk strenge maatregelen van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Illumination zegt hiermee te voldoen aan de eisen van de Franse regering.

Minions is een spin-off uit 2015 van de animatiefilms Despicable Me en Despicable Me 2. De film bracht ongeveer 1 miljard euro op.

Illumination is ook verantwoordelijk voor de Despicable Me-films. In 2017 werden die de meestverdienende animatiefilms ooit.

Gru jaagt droom om schurk te worden na in nieuwe Minions-film
170
Gru jaagt droom om schurk te worden na in nieuwe Minions-film

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.