Universal brengt grote films als Trolls 2 en Ivisible Man gelijktijdig met de bioscooprelease uit als 'on demand'-titel. Dat melden verschillende Amerikaanse media maandag.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Het gaat tot nu toe om de animatiefilm The Trolls Worldtour, de horrorfilm The Invisible Man, de kostuumfilm Emma en The Hunt.

Universal springt hiermee in op het gegeven dat door het coronavirus wereldwijd bioscopen en theaters de komende weken gesloten zullen blijven. The Inivisible Man en Emma draaiden al in de Nederlandse bioscopen. Trolls 2 en The Hunt zouden in april uitkomen.

De maatregel 'on demand' houdt in dat kijkers de films tegen betaling een paar dagen kunnen bekijken. Vooralsnog is het een eenmalige maatregel en het is volgens Universal niet de bedoeling alle titels de komende maanden op deze manier uit te brengen.

De releases van films zoals No Time To Die, Fast & Furious 9 en Mulan zijn uitgesteld tot later dit jaar.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.