De opnames van de dagelijkse soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) zijn volledig stilgelegd wegens de uitbraak van het coronavirus. Een woordvoerder van EndemolShine bevestigt maandag aan NU.nl dat de beslissing is gemaakt in overleg met zender RTL.

Eerder werd al besloten dan intieme scènes niet meer opgenomen mochten worden en werd het schudden van handen vermeden. "Deze maatregelen blijken inmiddels niet meer afdoende om de veiligheid en gezondheid van onze acteurs te waarborgen", stelt de woordvoerder.

"Vanzelfsprekend staat de veiligheid en gezondheid van onze cast en crew voorop. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het is van noodzakelijk belang dat iedereen zijn verantwoordelijkheden neemt en sociale onthouding beperkt tot het minimum. Dat geldt dus ook voor ons", zegt producent Rohan Gottschalk.

Net als de landelijke maatregelen, blijft de stop op de opnames in ieder geval tot 6 april van kracht. Over de gevolgen voor het schema van de serie na 6 april wordt nog overlegd.

Voorlopig zal de kijker van GTST geen hinder ondervinden van het stoppen van de opnames. De woordvoerder bevestigt dat er nog genoeg afleveringen klaarliggen om tot en met vrijdag 8 mei elke werkdag te kunnen uitzenden.