De organisatie achter de Emmy Awards heeft de awards voor de documentaire George Stevens: D-Day to Berlin ingetrokken. Ook de nominaties zijn ingetrokken. De Amerikaanse documentaire uit 1994 vertoont volgens de Television Academy te veel gelijkenis met de Britse documentaire D-Day to Berlin uit 1985, meldt The Hollywood Reporter donderdag.

"De Television Academy kwam er recentelijk achter dat de BBC-documentaire D-Day to Berlin qua productie gelijkenissen vertoont met George Stevens: D-Day to Berlin", aldus een woordvoerder van de Television Academy. "Daarom heeft de academie geconcludeerd dat dit tweede programma niet had mogen meedingen naar een Emmy."

De organisatie kwam tot haar besluit ondanks de aanpassingen die de documentaire uit 1994 had gedaan aan montage, geluid en andere elementen van de productie. De documentaire wordt niet meer vermeld als winnaar of genomineerde op de website van de Emmy Awards.

Het besluit om de Emmy's in te trekken, heeft gevolgen voor regisseur en producent George Stevens jr. en montagetechnicus Catherine Shields. Zij wonnen met George Stevens: D-Day to Berlin Emmy's voor het narratief, het scenario en de montage.