De makers van de nieuwe James Bond-film No Time To Die hebben besloten de release tot november uit te stellen. Op Twitter maken ze bekend dat de film, die eigenlijk in april moest verschijnen, ruim een half jaar later wordt uitgebracht.

"MGM, Universal en Bond-producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli maken vandaag na een zorgvuldige afweging en grondige evaluatie van de wereldwijde bioscoopmarkt bekend dat de release van No Time To Die wordt uitgesteld tot november 2020", luidt de verklaring.

Variety noemt het coronavirus de reden voor het uitstellen van de film, die in Nederland gepland stond voor 2 april. De verspreiding van het virus heeft al geleid tot het sluiten van bioscopen in landen als Italië, Zuid-Korea, China en Japan.

The Hollywood Reporter meldde eerder al dat fans van de filmreeks een open brief naar de producenten hadden gestuurd om te vragen of de film uitgesteld kon worden. Ze schreven daarin dat de volksgezondheid belangrijker moet zijn dan het promotieschema van een film.

Nederlandse bioscopen geven geld terug

Bioscoopketens Kinepolis en Vue laten via Instagram weten dat bioscoopgangers die al een kaartje voor de nieuwe Bond-film hebben gekocht benaderd zullen worden. Pathé verzekert dat alle bezoekers met een kaartje hun geld teruggestort krijgen.

No Time To Die is de 25e Bond-film en de laatste waarin acteur Daniel Craig de rol van Britse spion op zich neemt. De film, geregisseerd door Cary Fukunaga, is de opvolger van de in 2015 verschenen film Spectre. Zangeres Billie Eilish bracht afgelopen maand al de titelsong van de film No Time To Die uit.

De film verschijnt op 12 november in het Verenigd Koninkrijk en op 25 november in de Verenigde Staten.

Regisseur over No Time to Die: 'James Bond vecht als gewond dier'
101
Regisseur over No Time to Die: 'James Bond vecht als gewond dier'