Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Doctor Who

Doctor Who krijgt speciale aflevering voor de feestdagen

Doctor Who krijgt in december een speciale feestdagenspecial, maakt de BBC zondag bekend. De aankondiging kwam vlak nadat het twaalfde seizoen van de serie is uitgezonden. De aflevering gaat Revolution of the Daleks heten.
Door NU.nl

"Na de cliffhanger aan het einde van seizoen twaalf zal Doctor Who de komende feestdagen terugkeren naar de schermen, voor een special", meldt de BBC.

In die special zal "de terugkeer van een van de grootste en meest gevreesde vijanden van de Doctor - de Daleks" te zien zijn. Daleks zijn buitenaardse mutanten en vormen een rode draad door de serie.

Chris Chibnall, uitvoerend producent van de serie, kon nog niet zeggen wanneer de aflevering precies op televisie verschijnt. Maar volgens hem staat één ding in ieder geval vast: "Er zullen uitroeiingen zijn, spanning, gelach, tranen. Je weet wel. Het gebruikelijke."

BBC-programmadirecteur Charlotte Moore van BBC "kan niet wachten tot de Doctor de strijd aangaat met de ultieme vijand in de feestelijke special".

De hoofdrol in de langst lopende scifishow is door verschillende acteurs vertolkt. Jodie Whittaker, die de Doctor in het laatste seizoen speelde, zal de rol in de feestdagenspecial ook op zich nemen.

Verder zullen Tosin Cole, Bradley Walsh en Mandip Gill in de speciale aflevering te zien zijn. Zij spelen respectievelijk de karakters Ryan, Yaz en Graham.


Lees meer over:

Doctor Who

Aanbevolen artikelen