Tina de Bruin is in het tweede seizoen van de nieuwe reeks Kees & Co te zien als het personage Coosje. De eerste week was even wennen voor de actrice, die onder de indruk was van haar tegenspeelster Simone Kleinsma.

"Ik had steeds de neiging haar bij haar volledige naam te noemen. Die eerste week bleef ik Simone Kleinsma zeggen. Ze is een icoon en ik was ontzettend onder de indruk. Gelukkig bleek ze een heel leuk, gewoon mens en wende ik al snel", aldus De Bruin in gesprek met NU.nl.

Kees & Co was van 1997 tot en met 2006 te zien bij RTL 4, met Kleinsma als Kees Heistee in de hoofdrol. Na acht seizoenen stopte de serie, maar in 2019 keerde Kees & Co terug. Kleinsma nam wederom de titelrol op zich, maar de rest van de cast verschilde totaal van het origineel. Zo werd Plien van Bennekom geïntroduceerd als Kees' buurvrouw en Tibor Lukács als Kees' zoon Rudie. Chantal Janzen speelde aanvankelijk schoondochter Coosje, maar heeft een te volle agenda om daarmee door te gaan.

"Chantal en ik zijn natuurlijk twee totaal andere mensen. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook in hoe we acteren. Ik heb het met haar wel gehad over Coosje, want ik ken Chantal goed van de tijd dat we samen in Hij Gelooft in Mij zaten. Chantal is hilarisch, ik vind het moeilijk dat over mezelf te zeggen, maar ja, ik maak mensen ook wel aan het lachen. Maar haar timing is de mijne niet en dus is Coosje echt wel anders als ik haar speel", aldus De Bruin.

'Ze stapte op een klein lopend treintje'

Kleinsma is onder de indruk van hoe De Bruin de rol oppakte. "Ze stapte toch op een klein lopend treintje. Spelen in een sitcom zoals wij dat nu doen, wordt in Nederland eigenlijk niet meer gedaan. Het is ontzettend wennen om op deze manier in een serie te acteren, met publiek en het decor dat op deze manier is opgebouwd. Tina heeft dat heel goed opgepakt, ze was eigenlijk na een paar dagen al volledig gewend en onderdeel van de groep."

Hoewel de kritieken van kenners na de eerste aflevering niet heel positief waren omdat Kees & Co te ouderwets zou zijn, waren de kijkcijfers wel goed en bestelde RTL 4 een nieuw seizoen. Kleinsma denkt juist dat de kracht van de serie is dat er niet zoveel is veranderd aan de stijl.

"Het blijft herkenbaar. Alles wat de familie meemaakt, daar kun je je van voorstellen dat het jou overkomt. Het was zeker even spannend toen we het weer opnieuw oppakten, maar het is heel positief ontvangen. Mensen die vroeger al met hun ouders keken, trekken nu hun kinderen mee op de bank. En hopelijk mogen we hierna door met een derde seizoen, maar dat zien we dan wel weer."