Rifka Lodeizen, Shahine El Hamus en Guy Clemens gaan de hoofdrollen vertolken in Lieve Mama, een zesdelige serie die gebaseerd is op de gelijknamige thriller van Esther Verhoef. De serie zal in het voorjaar worden uitgezonden via streamingdienst Videoland.

Andere rollen zijn er voor Aiko Beemsterboer, Vincent van der Valk en Richelle Plantinga. Jelle de Jonge neemt de regie van de serie op zich.

De thriller Lieve Mama gaat over het stel Helen (rol van Lodeizen) en Werner (Clemens), die een zorgeloos leven leiden met hun drie kinderen. Dan laat de achttienjarige Ralf (gespeeld door El Hamus) zich meesleuren in een crimineel plan, waarbij hij een overval plant op het huis van Helen en Werner.

Vanaf dat moment ontvouwt zich een horrorscenario, waarbij vooral Helen getroffen wordt. De serie vertelt het verhaal vanuit zowel het perspectief van Helen en Werner als van hun zoon.

Het boek, waarvan inmiddels meer dan 225.000 exemplaren zijn verkocht, won in 2016 de Gouden Strop en werd in 2015 genomineerd voor de NS Publieksprijs.