De Zuid-Koreaanse film Parasite heeft maandag als eerste niet-Engelstalige film de SAG Award voor het beste filmensemble gewonnen. Deze prijs wordt gezien als de belangrijkste die jaarlijks wordt uitgereikt door de Screen Actors Guild, de Amerikaanse vakbond voor acteurs.

De SAG Awards zijn onderscheidingen voor acteerprestaties in zowel film- als televisieprogramma's. The Crown won in de categorie beste televisiedrama, waar The Marvelous Mrs. Maisel de prijs voor beste televisiecomedy in ontvangst nam.

Joaquin Phoenix won een SAG-beeldje voor zijn hoofdrol in Joker. Renee Zellweger kreeg dezelfde onderscheiding voor haar hoofdrol in Judy, terwijl Robert De Niro een oeuvreprijs in ontvangst mocht nemen.

Brad Pitt en Jennifer Aniston wonnen beiden prijzen voor hun acteerprestaties in respectievelijk de film Once Upon a Time In... Hollywood en het televiesiedrama The Morning Show. Michelle Williams won - na zes keer eerder genomineerd te zijn geweest - met haar acteerprestatie in de biografische miniserie Fosse/Verdon voor het eerst een SAG Award.

Ook Nederlanders vielen in de prijzen tijdens de uitreiking: het stuntteam van Avengers: Endgame won een SAG Award. Martin de Boer en Rob de Groot deden in die films de stunts voor acteurs Benedict Cumberbatch en Dave Bautista.

Robert De Niro ontvangt oeuvreprijs tijdens SAG Awards
286
Robert De Niro ontvangt oeuvreprijs tijdens SAG Awards