Billie Eilish is officieel bevestigd als de artiest die het thema voor de nieuwe Bond-film No Time to Die mag maken. De achttienjarige zangeres is hiermee de jongste artiest ooit die een lied schrijft en zingt voor de filmreeks.

De zangeres, die in 2019 wereldwijd doorbrak met het nummer bad guy, heeft het nummer samen met haar broer Finneas O'Connell geschreven.

"Het is bizar om hier deel van uit te mogen maken", laat Eilish weten in een eerste reactie. "Om een thema te mogen schrijven voor een film die onderdeel is van zo'n legendarische reeks, is een ontzettend grote eer. James Bond is de coolste filmreeks die ooit is gemaakt. Ik ben nog steeds in shock."

O'Connell laat weten dat het altijd een jeugddroom van hem en zijn zus is geweest om een Bond-nummer te mogen maken en noemt de muziek voor Goldfinger en Live and Let Die als "iconische" voorbeelden.

"Hun creatieve integriteit en talent zijn ongeëvenaard", zegt No Time to Die-regisseur Cary Joji Fukunaga over het gekozen duo. "Ik kan niet wachten tot het publiek hoort wat ze hebben gemaakt."

Eilish maakt kans op zes Grammy Awards

Onder anderen Alicia Keys, Adele en Sam Smith gingen Eilish voor. Wanneer het nummer voor het eerst te horen zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Eerder op dinsdag werd onthuld dat Hans Zimmer de instrumentale soundtrack van de 25e Bond-film gaat componeren.

Eilish is een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de komende Grammy Awards. Ze is genomineerd voor onder meer de prijzen voor het beste album (voor haar debuutplaat When We All Fall Asleep, Where Do We Go?), het beste lied (bad guy) en de beste nieuwe artiest. Ze is in totaal zes keer genomineerd.

Nieuwe film komt 2 april uit

Het nieuwe deel van de filmreeks is vanaf 2 april te zien in de bioscoop. Het is de laatste film waarin acteur Daniel Craig te zien zal zijn in de rol van de beroemde geheim agent.

Rami Malek (Bohemian Rhapsody) zal de rol van schurk op zich nemen. Léa Seydoux speelt opnieuw de rol van Madeleine Swann en Ralph Fiennes keert eveneens terug als M. De Cubaanse actrice Ana de Armas (Knives Out) zal te zien zijn als de nieuwe Bond-girl.

In No Time to Die is Bond met pensioen en geniet hij van een rustig leven op Jamaica. Dit is echter maar van korte duur; zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA duikt op om hem om hulp te vragen. '007' moet een gekidnapte wetenschapper redden, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht.

Bekijk de trailer van de 25e James Bond-film: No Time To Die
155
Bekijk de trailer van de 25e James Bond-film: No Time To Die