Silvio Horta, de bedenker en schrijver van de comedyserie Ugly Betty, is op 45-jarige leeftijd overleden. Hij zou dood zijn aangetroffen in een motelkamer in het Amerikaanse Miami, meldt Variety.

Een woordvoerder heeft de dood van de bedenker van Ugly Betty bevestigd. De woordvoerder wilde niet nader ingaan op de omstandigheden rondom Horta's overlijden.

Horta werd geboren in Miami als zoon van Cubaanse ouders. Met Ugly Betty, over een vrouw die bij een modeblad gaat werken, won hij een Golden Globe voor beste comedy. De Amerikaan schreef in 2015 ook het script voor de televisiefilm The Curse of the Fuentes Women.

Ugly Betty, gebaseerd op een Colombiaanse telenovelle, was in Nederland te zien op Net5 en telde vier seizoenen. De serie had ook korte tijd een Nederlandse versie, Lotte.

Hoofdrolspeelster America Ferrera zegt op Instagram "gebroken te zijn door het nieuws". "Zijn talent en creativiteit heeft mij en vele andere zo veel vreugde gebracht. Ik ben in gedachten bij zijn familie en geliefden."