De Schotse balletdanser Jack Burns is op 1 december op veertienjarige leeftijd overleden. Hij werd dood aangetroffen in zijn ouderlijk huis, maakte zijn school deze week bekend via Facebook. Burns wordt donderdagochtend begraven.

Over de oorzaak van zijn overlijden is nog niets bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat er geen aanwijzingen voor een misdrijf zijn.

Burns was een van de succesvolste kindsterren van Schotland. Hij werd door kenners gezien als een uitzonderlijk balletdanser die kon uitgroeien tot 'de volgende Billy Elliot'. Als acteur speelde hij bijrollen in de BBC-producties In Plain Sight en Retribution.

In een verklaring liet The Elite Academy of Dance in Greenock weten dat Burns een inspiratie was voor iedereen op de dansschool: "Hij veroverde de harten van iedereen die het genoegen had om sinds 2012 met hem te werken en dansen.”

De Facebook-post van The Elite Academy of Dance

De Facebook-post van The Elite Academy of Dance

In een eerdere versie van dit bericht stond vermeld dat Jack Burns onder meer bekend was van de serie Outlander. Er is hier sprake geweest van een verwarring met zijn oudere broer Rory.