Actrice Imanuelle Grives, die ruim een maand geleden in Antwerpen werd veroordeeld tot twee jaar celstraf (waarvan één jaar voorwaardelijk) wegens het bezit van en handel in drugs, gaat niet in hoger beroep.

Ook het Belgische openbaar ministerie gaat niet in hoger beroep, bevestigt woordvoerder Kristof Aerts in gesprek met NU.nl na berichtgeving van het AD.

Dit betekent dat Grives in theorie nog enkele dagen celstraf krijgt. De actrice zat al 54 dagen in voorarrest en in België geldt de regel dat je bij een lage straf slechts een gedeelte daarvan hoeft uit te zitten.

Vermoedelijk ontvangt de 34-jarige Grives later deze maand een gevangenisbriefje, aldus Aerts. "Een exact getal kan ik daar nu niet op kleven, maar het zal inderdaad beperkt zijn."

Grives heeft daarnaast gebroken met haar management. De twee partijen zijn op 3 december "in goed overleg" uit elkaar gegaan, laat haar voormalige management aan NU.nl weten.

Actrice werd in juli op gepakt bij Belgisch festival Tomorrowland

Grives werd in juli van dit jaar met een flinke hoeveelheid drugs opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland. Het ging om onder meer 10 gram cocaïne, vijf xtc-pillen en 15 gram MDMA. In het appartement waar ze verbleef, werden nog meer drugs aangetroffen.

De actrice verklaarde na haar aanhouding dat ze zich voorbereidde op een film, waarin ze de vriendin van een drugshandelaar zou spelen. Volgens Grives' advocaat was dit gedrag het gevolg van de grote druk waar de actrice als bekende persoon mee te maken heeft.