Todd Phillips, de regisseur van Joker, zou al met filmmaatschappij Warner Bros. in gesprek zijn over een vervolg op de succesfilm. Bronnen melden aan The Hollywood Reporter dat de regisseur al een verhaalidee heeft.

Phillips, die samen met Scott Silver het verhaal voor Joker schreef, praat ook over de mogelijkheid om wederom de regie op zich te nemen. Het gerucht gaat dat hij met deze klus zo'n 100 miljoen dollar verdient (ruim 90 miljoen euro).

Deadline meldt dat het allemaal niet in zo'n vaart zal lopen. Het medium schrijft op basis van bronnen binnen de filmwereld dat er nog geen concrete plannen of verhaalideeën zijn voor een vervolg op Joker. Volgens deze bronnen is het ook niet waar dat Phillips films met achtergrondverhalen over andere personages uit superheldenfilms gaat maken.

Warner Bros. en Phillips hebben nog niet gereageerd op de verhalen in beide media. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix liet wel eerder al weten open te staan om wederom in de huid van het personage Joker te kruipen. Wel benadrukte hij toen dat er nog geen concrete plannen voor een vervolg waren.

Joker bracht al meer dan een miljard dollar op

Joker, een film over de achtergrond van het vijandige personage uit het Batman-universum, bracht wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar op. Deze prestatie is opvallend, gezien de grimmige toon en de bijbehorende strenge keuring van de film in veel landen.

In de VS kreeg Joker een R-keuring, wat betekent dat bezoekers onder de zeventien niet zonder begeleiding van een volwassene naar de film mogen. Veel filmstudio's zijn bij grote titels huiverig voor deze keuring.

De dramafilm werd alom geprezen en het is de verwachting dat Phoenix met zijn rol een grote kans maakt op een Oscar.

Bekijk hier de trailer van Joker
145
Bekijk hier de trailer van Joker