Regisseur Johan Nijenhuis gaat samen met Najib Amhali een film maken, met de naam Khalid en de Toversteen. Het Nederlandse Filmfonds maakte deze week bekend dat ze het project zullen ondersteunen bij de ontwikkeling.

Khalid en de Toversteen gaat over de Marokkaans-Nederlandse Khalid, die van zijn opa een magische steen erft waarin een djinn huist die wensen kan vervullen. Khalid probeert de steen te gebruiken om populairder te worden op school, maar daarbij gaat er onverwachts van alles mis.

Het scenario van de film wordt geschreven door Najib Amhali en Sander de Regt, die eerder werkte aan Foeksia de Miniheks. De productie zal worden gedaan door Johan Nijenhuis en door het Huis van Asporaat, het productiebedrijf van de broers Jandino en Kenneth Asporaat.

Het lijkt erop dat er de komende jaren meerdere Van Nijenhuis-films te zien zullen zijn. In januari komt Onze Jongens in Miami uit, met Jim Bakkum en Martijn Fischer. In februari verschijnt De Beentjes van Sint-Hildegard , met onder andere cabaretier Herman Finkers.

De opnames van Khalid en de Toversteen beginnen in 2021.