Anna Chlumsky en Julia Garner gaan beiden een hoofdrol vertolken in een nieuwe Netflix-serie Inventing Anna. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de in Rusland geboren oplichtster Anna Sorokin. Dat meldt Deadline vrijdag.

Sorokin deed zich in New York lange tijd voor als een Duitse erfgename en liep uiteindelijk tegen de lamp. Ze werd afgelopen mei veroordeeld tot een straf van vier tot twaalf jaar cel.

In Inventing Anna onderzoekt een journalist (Chlumsky) de op Instagram legendarische Duitse erfgename Anna Delvey (Garner). Ze blijkt niet alleen de harten te stelen van veel New Yorkers, maar ook hun geld. De vraag ontstaat of Delvey de grootste oplichter is die New York ooit heeft gekend, of dat ze de belichaming is van de nieuwe Amerikaanse droom.

In een tiendelige serie, geschreven door Shonda Rhimes (Grey's Anatomy, Scandal), zullen naast Chlumsky en Garner onder anderen Laverne Cox en Katie Lowes hun opwachting maken.

Chlumsky is vooral bekend van de film My Girl en door haar rol in de comedyserie Veep, waarmee ze acht keer genomineerd werd voor een Emmy. Garner won dit jaar een Emmy voor haar rol in de serie Ozark.