Netflix, dat vrijdag het Panama Papers-drama The Laundromat uitbrengt, is aangeklaagd door een advocatenfirma. Het bedrijf meent in de film ten onrechte zwart te worden gemaakt.

De streamingdienst is volgens Deadline aangeklaagd wegens smaad en inbreuk op het handelsmerk van de firma.

De advocaten van Mossack Fonseca stellen in de film te worden geportretteerd als "meedogenloze, onverschillige advocaten, die betrokken zijn bij het witwassen van geld, belastingontduiking, omkoping en ander crimineel gedrag".

Mossack Fonseca sloot in maart de deuren als gevolg van de financiële schade en imagoschade die het bedrijf opliep als gevolg van het Panama Papers-schandaal. Acteurs Gary Oldman en Antonio Banderas spelen twee advocaten van de firma.

Beroemdheden brachten geld onder om belasting te ontwijken

Het project, waarin ook Meryl Streep en Sharon Stone een rol hebben, is gebaseerd op het boek The Secrecy World van Jake Bernstein. Bernstein hielp als onderzoeksjournalist de Panama Papers openbaar te maken.

In de Panama Papers staat informatie waaruit blijkt dat veel bedrijven en personen hun geld hebben ondergebracht in Panama en andere landen om mogelijk belasting te ontwijken.

In de documenten werden ook beroemdheden genoemd zoals Jackie Chan, Simon Cowell, Emma Watson, voetballer Lionel Messi en de vader van de Britse premier David Cameron.

Antonio Banderas speelt louche advocaat in trailer Laundromat
99
Antonio Banderas speelt louche advocaat in trailer Laundromat